(0268) 276 164  |  primaria@municipiulsacele.ro
LIVE |   Telefoane Utile |   fiipregatit.ro |  

Tiroliana 7 Scări a obținut autorizația ISCIR

Tiroliana 7 Scări, unul din cele mai importante obiective turistice ale Săcelelui, a obținut autorizația de funcționare de la ISCIR (Inspecția de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune și Instalațiilor de Ridicat).

În urma verificărilor tehnice realizate de către CNCIR Brașov s-a obținut autorizația ISCIR pentru funcționarea obiectivului „Tiroliana Șapte Scări – Valea Șipoaia cu extindere”. Regia Publică Locală a Pădurilor Săcele (RPLP Săcele), administratorul obiectivului turistic, a demarat procedura de achiziție a serviciilor necesare funcționării tirolienei de către o firmă autorizată, iar după încheierea contractului cu o firma autorizată tiroliana urmând să fie deschisă publicului.

Tiroliana este cea mai lungă instalație de acest fel din România, cu lungime de aproximativ 4 km. Ea pornește chiar de la Canionul 7 scări și urmează în mare traseul turistic. Într-o primă etapă, în anul 2013, s-au pus în funcțiune 21 de ateliere cu o lungime de 2174 m, la care s-au adaugat  4 ateliere pentru copii. În anul 2018 s-au adăugat încă 14 ateliere cu o lungime de cca. 1700 m. Lungimea totală a sistemului de tiroliene este astfel de 3874 m. Ecartul de greutate pentru care se poate folosi tiroliana este de 45 – 90 kg.

print