(0268) 276 164  |  primaria@municipiulsacele.ro
LIVE |   Telefoane Utile |   fiipregatit.ro |  

Spitalul Municipal Săcele – în continuă dezvoltare

Incepand cu data de 13 februarie 2019, Spitalul Municipal Sacele intra in randul unitatilor medicale publice clasificate in conformitate cu legislatia in vigoare. Astfel a fost atins un obiectiv din strategia privind sanatatea publica saceleana. Unitatea medicala este certificata in managementul calitatii SR EN ISO 9001:2015, detinand certificat de acreditare in acest sens. Atat clasificarea unitatii medicale atestata prin ordinul Ministrului Sanatatii, cat si certificarea privind calitatea si siguranta serviciilor medicale sunt etape de baza pentru obtinerea acreditarii spitalului in etapa urmatoare. Clasificarea unitatii asigura continuitatea functionarii spitalului si dezvoltarii acestuia. Si nu in ultimul rand asigura o finantare mai buna fata de anul anterior, asa cum este prevazut in formula matematica stabilita de contractul cadru al Casei Nationale de Sanatate. Dupa un an si jumatate de la deschidere, unitatea a primit nivelul de clasificare V, urmand ca in perioada urmatoare sa evolueze spre trepte superioare privind clasificarea, prin deschiderea celorlaltor structuri medicale aflate in curs de amenajare si dotare.

Prin asidua implicare a Primariei Municipiului Sacele si a Consiliului Local, unitatea s-a deschis si este in continua dezvoltare oferind pacientilor servicii medicale de calitate si din ce in ce mai complexe.

Actul medical este asigurat de o echipa formata din: 25 de medici specialisti, 70 asistenti medicali si 30 de salariati reprezentand personal auxiliar. Numarul de pacienti creste, adresabilitatea inregistrand astfel peste 1200 de prezentari lunare in camera de garda, fata de 250 de prezentari lunare in primele luni de functionare ale unitatii. Un obiectiv foarte important pentru spital si comunitatea saceleana este transformarea Camerei de Garda a spitalului in Compartiment de Primire Urgenta, precum si deschiderea cabinetelor de specialitate pentru specialitatile Neurologie, Diabetologie si boli de nutritie, Oncologie si Urologie.

print