(0268) 276 164  |  primaria@municipiulsacele.ro
LIVE |   Telefoane Utile |   fiipregatit.ro |  

Spital modular la Săcele

Spitalul Municipal Săcele a lansat licitația pentru construcția unui spital modular. Clădirea de tip modular va fi construită în curtea unității, pe doua niveluri care să acopere necesarul de intervenții/ investigații actuale ce au fost separate față de spital. Valoarea totală a proiectului este de 4.984.414,87 lei (TVA inclus), iar termenul de execuție este de 24 luni.

Această investiție este necesară deoarece Spitalul Municipal Săcele are la bază o infrastructură concepută acum 71 ani, necesitatiile actuale fiind dificil de gestionat, spațiile nepermițând integrarea optimă a circuitelor intraspitaliceşti.

Dificultățiile majore de separare a spațiilor necesare desfășurării unei activități minime de functionare a cabinetelor de specialitate si de mentinere a spatiilor ATI de importanță exceptionala in prezentul context, a suprasolicitat spatiile existente si a determinat realizarea temporara a unor spatii anexe de tip eurocontainer, spatii special amenajate de uz temporar ce sunt de dimensiuni reduse si ingreuneaza activitatiile medicale. Totodata, unitatea isi dezvolta serviciile de radiologie si imagistica medicala care vor fi amplasate la parterul unitatii, ceea ce presupune mutarea serviciilor medicale de la acel nivel.

Astfel, adaptarea infrastructurii curente la nevoile de servicii de sănătate curente (chirurgie generală, ortopedie, pediatrie, servicii de laborator, etc.) este în multe cazuri imposibilă sau mult mai costisitoare decât construcţia unei clădiri noi în care sa se transfere activitatea curentă a unor compartimente.

print