(0268) 276 164  |  primaria@municipiulsacele.ro
LIVE |   Telefoane Utile |   fiipregatit.ro |  

Simpozion cultural ”Sântilia-sărbătoarea tuturor săcelenilor”

Ca în fiecare an, de sărbătoarea tradițională a orașului ”Sântilia”, și anul acesta s-a organizat un simpozion cultural dedicat acestei sărbători. Din păcate, din cauza crizei sanitare sărbătoarea orașului nu a putut fi susținută decât sub forma unui simpozion cultural, într-un cadru restrâns, conform recomandărilor oficiale.
Simpozionul a avut loc în curtea interioară a Centrului Multicultural cu participarea unor reprezentanți ai administrației, consiliului local, unităților școlare, asociațiilor culturale și ai unor instituții locale.
În alocuțiunile susținute, dl. Virgil Popa, primarul Municipiului Săcele, a amintit de caracteristica principală a sărbătorii săcelene – și anume spiritul comunitar, dl. Dumitru Voinea, președintele de onoare al asociației ”Izvorul” a vorbit despre Sântilia la mocanii săceleni, iar dl. profesor Gheorghe Munteanu, directorul Liceului Teoretic ”G. Moroianu” dl. profesor Liviu Dârjan și dl Romică Jinga au comemorat pe doi mari cărturari săceleni, prof. George Moroianu, de la a cărui naștere se împlinesc 150 de ani și prof. Victor Jinga, anul acesta împlinindu-se 30 de ani de la trecerea sa la Domnul.

print