(0268) 276 164  |  primaria@municipiulsacele.ro
LIVE |   Telefoane Utile |   fiipregatit.ro |  

Sărbătoarea săcelenilor – Sântilia, marcată anul acesta doar de o manifestare culturală restrânsă

Din cauza crizei sanitare declanșate de coronavirusul Covid 19, anul acesta nu va fi posibilă organizarea sărbătorii orașului – Sântilia.

Peste aproximativ o lună, în perioada 16 – 19 iulie săcelenii ar fi sărbătorit Sântilia, vechea sărbătoarea a mocanilor devenită sărbătoarea întregului oraș. Din păcate, anul acesta manifestările artistice, sportive și petrecerea în aer liber nu vor mai fi posibile, ținând cont de situația existentă în urma pandemiei.

Totuși municipalitatea va marca evenimentul printr-o manifestare culturală restrânsă, împreună cu reprezentanți  ai asociațiilor culturale și unităților școlare din Săcele. Anul acesta sărbătorim 150 de ani de la nașterea lui George Moroianu și 30 de ani la moartea lui Victor Jinga, două personalități marcante ale comunității săcelene, care dau numele a două licee din Săcele. Prin urmare, manifestarea va fi dedicată atât sărbătorii vechilor mocani săceleni, cât și personalității celor doi mari profesori și oameni de cultură.

Sperăm să trecem cu bine această criză sanitară și cât mai curând să putem relua toate activitățile culturale, sportive și de tineret din orașul nostru.

print