(0268) 276 164  |  primaria@municipiulsacele.ro
LIVE |   Telefoane Utile |   fiipregatit.ro |  

Reabilitare clădiri din patrimoniul orașului

Primăria Municipiului Săcele continuă reabilitarea clădirilor aflate în patrimoniul orașului. Astfel, în ultimii 6 ani a fost modernizată clădirea Clubului Elevilor, de anul trecut fosta „Ambasadă franceză” este transformată în bloc de locuințe sociale, iar în perioada următoare vor începe lucrările de modernizare a Bibliotecii Municipale și eficientizarea energetică a clădirii prin fonduri PNRR.
De asemenea, anul trecut Primăria Municipiului Săcele a început modernizarea clădirii unde a fost remiza de pompieri din zona Baciu, prin modernizarea acoperișului clădirii, urmând ca în acest an să se continue cu lucrările la exterior.
O altă clădire semnificativă pentru orașul nostru este fosta casă a profesorului Nicolae Colceag de pe strada Oituz, personalitatea săceleană care a construit în anii `30 clădirea unde se află actualul Spital Municipal Săcele. Zeci de ani casa profesorului Colceag a avut destinație de locuință socială. Anul acesta însă vor începe lucrările și la aceasta clădire. Astfel, administrația va aloca sumele necesare pentru modernizarea acoperișului și consolidarea fundației și beciului, urmând ca anul viitor să se intervină la interiorul și exteriorul clădirii.

print