(0268) 276 164  |  primaria@municipiulsacele.ro
LIVE |   Telefoane Utile |   fiipregatit.ro |  

Precizări referitoare la proiectele privind Creșa din cartierul Ștefan cel Mare și Sala de Sport din cartierul Electroprecizia

În urma unor articole din online și a unor comentarii a anumitor consilieri locali săceleni privind proiectele ”Creșa din cartierul Ștefan cel Mare” și ”Sala de Sport de la Școala Gimn. Nr.4” facem următoarele precizări.
În urma adoptării cu întârziere a Bugetului de Stat de către Guvern, și bugetul Municipiului Săcele a fost adoptat mult mai târziu. După aprobarea bugetului, Primăria Municipiului Săcele a scos la licitație realizarea celor două obiective, însă datorită creșterii exorbitante a prețurilor din domeniul construcțiilor, nicio firmă nu a depus oferte pentru realizarea Creșei și a Sălii de Sport. Astfel, am fost nevoiți să reactualizăm indicatorii tehnico-economici ale celor două proiecte, iar acest lucru a condus la creșterea prețurilor cu peste 30%.
Realizarea acestor obiective rămâne o prioritate pentru administrație, execuția acestora urmând să fie realizată anul următor, datorită faptului că nu mai este timp pentru realizarea execuției lucrării în acest an. Prin urmare nu este vorba de o ”tăiere de bani”, ci de o amânare a lucrării din cauzele amintite anterior.
În ultimii ani, investițiile în educație și învățământ au fost o prioritate pentru administrație și vor rămâne o prioritate și în anii următori.
print