(0268) 276 164  |  primaria@municipiulsacele.ro
LIVE |   Telefoane Utile |   fiipregatit.ro |  

Municipiul Săcele va avea nu una, ci două creșe

Cu toate că Săcele este a doua localitate a județului după numărul de locuitori, după municipiul Brașov, având peste 36.000 de locuitori, în municipiul Săcele nu există nicio creșă. Numărul copiilor înscriși în unitățile școlare din Săcele este de peste 5000, la care se adaugă și copiii care merg la școli din Brașov. Cu toate acestea ultima creșă a funcționat la Săcele în anii 90, imediat după Revoluție. Și chiar dacă nevoia pentru o astfel de instituție a fost mereu foarte mare, subiectul nu a interesat pe niciuna din administrațiile care s-au succedat la Săcele în ultimii 25 de ani.

Acest situație este pe punctul de a se schimba în sfârșit. Astfel, în curând Săcele va avea nu una, ci două creșe, în cele două cartiere de blocuri ale Municipiului: „Ștefan cel Mare„ și „Electroprecizia”.

În luna august 2018, se va finaliza proiectul ”Centrul de zi pentru copii”, un proiect finanțat din fonduri europene dedicat copiilor aflați în situații de risc social. Odată cu finalizarea acestui proiect, clădirea în care funcționează acest centru, amplasată în vecinătatea Sălii de Sport din cartierul Ștefan cel Mare, va fi transformată în creșă. În același timp, spațiul clădirii permite ca aici să poată funcționa în continuare și centrul dedicat copiilor aflați în situații de risc.

Clădirea este compusă din parter + etaj, având o suprafață utilă de 1040 mp. Ea beneficiază și de un teren de sport în aer liber, iar în vecinătatea sa se află o cantină socială, Sala de Sport a municipiului și Centrul Multicultural și Educațional. Primarul municipiului, Virgil Popa a declarat că documentația tehnică pentru transformarea clădirii în creșă va fi realizată anul acesta, iar finalizarea lucrărilor este preconizată pentru sfârșitul anul 2019.

Cea de-a doua creșă va fi construită în cartierul Electroprecizia. În bugetul pe anul acesta administrația a prevăzut suma de 100.000 de lei pentru realizarea studiului de fezabilitate pentru viitoarea creșă, iar finalizarea lucrărilor este preconizată pentru finalul anului 2020.

print