(0268) 276 164  |  primaria@municipiulsacele.ro
LIVE |   Telefoane Utile |   fiipregatit.ro |  

Intervenții ale Primăriei Săcele în urma ploilor din ultimele zile

În urma fenomenelor meteo extreme din noaptea de 30.07-31.07, Primăria Municipiului Săcele a acționat ferm încă din cursul nopții. Formatiunea SVSU Săcele a acționat cu 2 utilaje carosate pentru a curăța grătarele de pe principale pâraie din Săcele ( s-au colectat cca 4 m cubi de gunoaie).Ulterior s-a intervenit cu autospeciala SVSU pentru a degaja subsolurile inundate de la imobilele de pe străzile Gospodarilor, Lapedatu, Ghe.Doja, Amurgului, etc.

Datorită cantității mari de precipitații căzute a fost nevoie de intervenția utilajelor de tip JCB pentru decolmatarea pârâului Dârba de unde au fost extrase din albie saci de moloz, gunoi vegetal de cca 6 metri cubi.

Începând cu ora 7:30 dimineața s-a intervenit cu buldoexcavator, 2 bene de 10 metri cubi și doua carosate de 3.5 t. Totodată, au fost prezenți 5 angajați de la operatorul de salubritate, 3 angajați de la SVSU Săcele și 2 angajați de la Servicii Săcelene, care împreună cu reprezentanții Primăriei și ai Poliției Locale au desfășurat lucrări pe mai multe străzi din Săcele : b-dul Brașovului , tronson cuprins între G. Janos și str. Morii, P-ța Libertății, B-dul G.Moroianu. În urma acțiunii de ieri au fost colectate 9 bene de 10 metri cubi și 4 carosate a câte 4 metri cubi.

Astăzi continuă lucrările de decolmatare pe străzile secundare din Săcele : Verii, Canalului, M.Eminescu, N.Nicoleanu, Ady Endre, Horea, Oituz, Pinului, Mică, Negoiu etc.

De asemenea, au început și lucrările de reparație a străzilor cu macadam afectate de torentii de apă și se intervine cu un utilaj tip greder și cilindru compactor.

print