(0268) 276 164  |  primaria@municipiulsacele.ro
LIVE |   Telefoane Utile |   fiipregatit.ro |  

Început de an școlar la Săcele. Peste 2 milioane de lei investiți în unitățile școlare săcelene

În ultimii ani, pentru administrația locală învățământul a fost mereu o prioritate. Astfel, pe lângă proiectele “Primul Ghiozdan”” și “Premierea elevilor” și anul acesta a fost continuat programul multianual de reparații și investiții în școlile săcelene. Suma alocată a fost una record, 2.350.000 lei, sumă cu 1.000.000 lei mai mare decât în anul 2021. Aceasta este cea mai mare sumă de bani alocată pentru investițiile în școli din ultimii ani.

În această vară s-au făcut următoarele investiții: la Liceul ”G Moroianu”, la corpul de clădire ”Clubul Elevilor” a fost modernizat acoperișul clădirii, la Liceul Tehnologic ”V Jinga” și la Școala Gimnazială Nr. 4 au fost modernizate instalațiile electrice, la Școala Gimnazială Nr. 5 corpul de pe B-dul Moroianu a fost asfaltată curtea interioară, la Școala Gimnazială Nr.1 s-au făcut lucrări de reparații interioare, iar la Liceul Teoretic ”Zajzoni R.I” s-au făcut lucrări de reparații interioare și de imprejmuire și au fost înlocuite centralele termice.

De asemenea, avem în lucru transformarea atelierelor de la Școala Gimnazială Nr.4 în sală de sport și împrejmuirea Grădiniței Nr.4 și a Grădiniței Nr.5 corp B. Pe lângă proiectele enumerate mai sus, ne aflăm în procedura de achiziție a lucrărilor de reparații și modernizare a Grădiniței Nr.4 cu fonduri europene, dar și construirea unui teren de sport multifuncțional la Liceul Tehnologic ”V. Jinga”.

print