(0268) 276 164  |  primaria@municipiulsacele.ro
LIVE |   Telefoane Utile |   fiipregatit.ro |  

Deszăpezire

Stimaţi cetăţeni, în conformitate cu H.C.L. Nr. 98/2007, pct. 6, cap. I, pentru prevenirea accidentelor, aveţi obligaţia când situaţia o va cere, să asiguraţi „Îndepărtarea zăpezii şi a gheţii de pe trotuarele din faţa proprietăţilor, a blocurilor din administrare şi a punctelor de lucru cât şi protejarea acoperişurilor cu parazăpezi şi burlane pentru scurgerea apei”. Neluarea măsurilor sus menţionate, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă cuprinsă între 400-1000 lei pentru persoanele  juridice şi între 200-500 lei pentru persoanele fizice.

De asemenea, vă rugăm insistent, să parcați autovehiculele în curțile proprietate particulară, pentru a ajuta la desfășurarea activității de deszăpezire în condiții optime și să nu aruncaţi zăpada pe carosabil întrucât îngreunează circulaţia. Ulterioarele sesizări nu se vor lua în considerare. Depozitarea se poate face pe trotuar, dar fără a îngreuna circulaţia pietonilor.

”Parcarea autovehiculelor și vehiculelor de orice fel pe trotuar, dacă nu este asigurat spațiu pentru pietoni, alei, spații verzi, ÎN FAȚA PORȚILOR, în stațiile de autobuz și în toate locurile unde nu există indicator de parcare”, conform H.C.L. nr.98/2007, art.1, pct.35, Constituie contravenție și se sancționează cu amendă cuprinsă între 200-800 lei pentru persoanele fizice și între 600-1500 lei pentru persoane juridice

print