(0268) 276 164  |  primaria@municipiulsacele.ro
LIVE |   Telefoane Utile |   fiipregatit.ro |  

Cererile pentru lemn de foc se depun din data de 6 ianuarie

Cererile pentru lemn de foc pe anul 2020 se depun din data de 6 ianuarie, la Compartimentul Informații Cetățeni (camera 13). Conform ”Regulamentului de acordare a materialului lemnos către populaţia Municipiului Săcele”, aprobat de Consiliul Local Săcele în data de 21 decembrie 2017, cererea va fi însoțită de o copie după actul de identitate, o copie după o factură de utilități și de adeverința de coșerit (emisă maxim cu 2 ani înainte).

Cererile se pot depune până în data de 31 martie 2020. Conform ”Regulamentului de acordare a materialului lemnos”, persoanele care doresc să achiziționeze lemn de foc trebuie să îndeplinească următoarele criterii de eligibilitate:

  1. Domiciliul solicitantului să fie în mod obligatoriu în Municipiul Săcele, iar locuinta pentru care se solicita sa fie casă sau apartament în blocuri prevazute cu coşuri de fum din construcţie (ex. Cartier Movilei);
  2. Persoana care a depus cererea în termenul stabilit prin prezentul Regulament, să nu mai fi beneficiat sau sa beneficieze în acel an de “Ajutor pentru incalzire gaz/electricitate sau/şi “Ajutor de incalzire cu material lemons” potrivit legii şi nici de alte ajutoare de incalzire cu gaz/electricitate sau material lemnos acordate prin dispozitie de Primar;
  3. Persoana care a făcut solicitarea, trebuie să facă dovada printr-o factura de utilitati, că locuieste la adresa de domiciliul sau locuinta menţionată în cerere.
  4. Materialul lemnos ce se poate vinde către populaţie, nu se acordă persoanelor pentru care nu există o clădire dată în folosinţă la adresa menţionată în cerere.
  5. Solicitantul trebuie sa faca dovada faptului ca a efectuat serviciul de cosarit la imobilul pentru care a solicitat material lemnos, in ultimii 2 ani.
  6. Solicitantul trebuie sa nu figureze cu restante la Serviciul de Taxe si Impozite al Municipiului Sacele din anii precedenti.
  7. Persoanele fizice, proprietari de fond forestier, pasuni impadurite sau fanete acoperite cu vegetatie forestiera, din care isi pot acoperi cantitatea de lemn necesara incalzirii locuintelor, de minim10 mc pe an si care au facut sau vor face in anul curent, cerere pentru marcare si exploatare de material lemnos, din parcelele proprietate privata, nu pot beneficia de lemn de foc pentru incalzirea locuintelor, in conditiile prezentului Regulament.

Cantitatea maximă de lemn de foc acordată spre vânzare pentru persoanele care indeplinesc criteriile de acordare, este de 10 metri steri/familie, maxim 16 metri steri/locuinta, anual.

Reamintim că livrarea de lemn de foc pentru anul 2019, va continua și în anul 2020 pentru persoanele care nu au putut beneficia până la această dată de lemn de foc.

print