(0268) 276 164  |  primaria@municipiulsacele.ro
LIVE |   Telefoane Utile |   fiipregatit.ro |  

Asfaltarea bulevardelor principale a făcut parte din bugetul inițial al adminsitrației

În urma unor articole de pe site-ul local saceleanul.ro și a unui comunicat de presă din partea PNL Săcele care afirmă că ”la solicitarea consilierilor liberali următoarele propuneri de reparații/reabilitări au fost incluse în bugetul anului 2020: reabilitare Blvd. Brașovului și reabilitare Blvd. George Moroianu”, adminsitrația săceleană vine cu următoarele precizări.
Asfaltarea bulevardelor principale ale orașului era cuprinsă încă din faza inițială a bugetului local. Acest lucru se poate observa și din propunerea de buget, publicată în data de 31 ianuarie, unde la capitolul ”Străzi”, subcapitolul ”Reparații curente” suma bugetată este de 2.160.000 lei, cu peste 1.000.000 lei mai mare decât cea de anul trecut, care a fost în valoare de 1.133.670 lei. În documentele care stau la baza realizării bugetului era precizat faptul că suma este necesară (și) pentru lucrări de modernizare/asfaltare a bulevardelor principale ale orașului (Brașovului, Libertății, G. Moroianu) pe tronsoanele Canalului – Morii, N.Iorga – Valea Cernatului, Valea Cernatului – G. Coșbuc, G. Coșbuc – Zizinului și Stația Electroprecizia – Ep. Popeea. De altfel, acest lucru a fost precizat de primarul Municipiului Săcele, Virgil Popa în diverse ocazii, ca de exemplu în emisiunea de la NovaTv Brașov din data de 30 ianuarie 2020, cu o zi înainte de apariția bugetului.
Chiar dacă anul acesta este unul electoral considerăm că este lipsit de eleganță a te lăuda cu un proiect care deja făcea parte din cele propuse de administrație. De altfel acest lucru se putea verifica destul de ușor de către orice consilier local. În ultimii patru ani am încercat ca administrație să fim cât mai deschiși față de cetățeni și să comunicăm mai mult și mai transparent față de modul în care s-a comunicat până în 2016. Sperăm ca aceste eforturi să poate contribui la o colaborare cât mai bună între administrație și cetățeni, jocurile politicianiste neaducând nimic constructiv în comunitatea săceleană

print