(0268) 276 164  |  primaria@municipiulsacele.ro
LIVE |   Telefoane Utile |   fiipregatit.ro |  

32 de clădiri ale unităților școlare din Săcele din 35 nu au nevoie de avizele PSI

Pentru o corectă informare a cetățenilor Municipiului Săcele, dar și a tuturor celor interesați de subiect, Primăria Municipiului Săcele aduce următoarele clarificări privind situația clădirilor unităților de învățământ din Municipiu din perspectiva avizelor PSI.

În ultimele zile a apărut o ”informație” din partea USR Brașov în care se afirmă că din cele ”34 de clădiri școlare din Municipiu, 26 nu au aviz PSI, 1 nu are aviz sanitar, iar 7 sunt cu avizele la zi”. ”Informația” a fost preluată ca atare, fără a fi verificată, și de site-ul local ”saceleanul.ro”.

În realitate situația este cu totul alta. În Municipiul Săcele se desfășoară activitate școlară în 35 de spații/clădiri. 32 dintre acestea nu necesită autorizație de incendiu (conform comunicatului IGSU nr 41 din 10.09.2018, la nivel național 18851 de clădiri din 26172 în care se desfășoară activități de învățământ, nu necesită autorizație de incendiu). Acestea au fost construite înainte de anul 1998, când s-a schimbat legislația în domeniu și nu dețin avize PSI pentru că la momentul construcției nu exista nicio reglementare care să le oblige să-l solicite. De asemenea, la nici una din aceste clădiri nu s-au realizat modificări structurale care să necesite autorizație de construcție și inerent avizul PSI.

3 din cele 35 de clădiri, și anume  un corp al Grădiniței nr. 5 – str. P. Sandor, o clădire de la Liceul ”Zajzoni R.I” – str. Brașovului și o clădire a Școlii Gimnaziale nr. 5 – str. Barajului, sunt clădiri noi care au nevoie de avizul PSI. Toate aceste clădiri au fost realizate în perioada 2009 – 2013 de către precedenta administrație, care însă nu a obținut avizul PSI așa cum legea o solicita. La toate cele trei clădiri documentația pentru obținerea autorizației PSI este în faza de avizare.

print