(0268) 276 164  |  primaria@municipiulsacele.ro
LIVE |   Telefoane Utile |   fiipregatit.ro |  

169 de persoane autoizolate și monitorizate la domiciliu în Săcele

În Municipiul Săcele, conform datelor Direcției de Sănătate Publică,  169 de persoane se află în autoizolare și monitorizate la domiciliu și 0 persoane în carantină.

Poliția Municipiului Săcele, Gruparea de Jandarmi Mobilă și Poliția Locală efectuează zilnic controale și verificări în vederea respectării condițiilor autoizolării la domiciliu. Pânâ acum pe raza Municipiului Săcele nu s-a constatat nici o încălcare a regimului de autoizolare la domiciliu.

De asemenea, Poliția Municipiului Săcele și Poliția Locală continuă verificările societăților comerciale sub aspectul respectării ordonanțelor militare emise după declararea stării de urgență.

Precizăm că informările referitoare la numărul de persoane depistate pozitiv în urma testelor COVID-19 efectuate și numărul de teste COVID-19 efectuate se fac doar  la nivel central, prin Grupul de Comunicare Strategică.

Primăria Municipiului Săcele face un apel către cetățenii municipiului care au călătorit recent în zonele cu epidemie de coronavirus sa rămână in izolare la domiciliu și să contacteze autoritățile pentru a putea fi monitorizați și pentru a preveni o eventuală răspândire a virusului. Persoanele care nu respectă această măsură riscă o amendă de până la 20.000 lei conform prevederilor legale în vigoare.

La nivelul Institutului Național de Sănătate Publică din subordinea Ministerului Sănătății a fost operaționalizată linia TELVERDE destinată cetățenilor care doresc informații legate de prevenirea infectării cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Cetățenii care doresc informații despre situațiile legate de COVID – 19 pot apela numărul 0800800358. Programul de funcționare al liniei verde este zilnic, între orele 08.00 și 23.00, inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică.

Rugăm cetățenii să apeleze numărul unic de urgență 112 doar pentru situații de urgență, iar pentru solicitarea de informații să apeleze linia TELVERDE.

print