(0268) 276 164  |  primaria@municipiulsacele.ro
LIVE |   Telefoane Utile |   fiipregatit.ro |  

Peste 75 de elevi în învățământul profesional dual la Săcele

76 de elevi sunt înscriși la Săcele în învățământul profesional dual în acest an școlar. În Municipiul Săcele clasele de învățământ profesional în sistem dual funcționează în cadrul Liceului Tehnologic „Victor Junga”. Cei 76 de elevi se pregătesc pentru următoarele meserii: sudor, turnător și operator la mașini cu comandă numerică. În anul școlar viitor încă 77 de elevi vor învăța la Săcele în acest sistem de învățământ. Astfel pe lângă cele trei meserii enumerate mai sus, aceștia se vor pregăti și pentru meseriile de comerciant-vânzător, recepționer-distribuitor și confecționer produse electrotehnice.

Învățământul profesional dual este unul care colaborează activ cu agenții economici și pregătește specialiști cu directa implicare a firmelor în actul de învățământ. Primăria Municipiului Săcele a susținut și susține în continuare acest demers pe care dorim să îl dezvoltăm mai mult în anii următori.

Firmele care susțin învățământul dual profesional la Săcele sunt Electroprecizia Electrical Motors (cei mai mulți elevi), Raptronic Process Engineering, Ateliere auto, Harsha Engineers Europe și Dewulf.

print