(0268) 276 164  |  primaria@municipiulsacele.ro
LIVE |   Telefoane Utile |   fiipregatit.ro |  

Certificat atestare privind obligațiile la fondul de mediu

Miercuri, 17 aprilie, a fost semnat certificatul de atestare privind obligațiile la fondul de mediu. Semnarea acestuia va permite ca adminsitrația să poată accesa fonduri pentru închiderea fostei rampe de gunoi din Subobrej.

Vă reamintim că închiderea fostei rampe de gunoi a devenit o obligație pentru administrație încă din anul 2008, după intrarea României în Uniunea Europeană. România a primit o somație în anul 2018 pentru a-și închide toate rampele de gunoi neconforme, administrațiile locale pe raza cărora se află acele rampe putând primi amenzi foarte mari în caz de neînchidere.  Începând cu anul 2016 administrația săceleană a realizat demersurile necesare pentru închiderea rampei întocmind Studiul de fezabilitate, Proiectul Tehnic, și Proiectul pentru Autorizatia de Construire și a obtinut Autorizația de Construire.

Pentru ca administrația locală să acceseze fondurile guvernamentale necesare închiderii rampei era necesar ca admintrația să achite fondul de mediu restant din anul 2014 și să semneze certificatul de atestare privind obligațiile la fondul de mediu.

print